· 

Kiovan kanaa ja perunamuussia

Pilko pieneksi 3 valkosipulinkynttä ja silppua kourallinen persiljaa. Jauha nämä keskenään morttelissa seokseksi ja lisää se 100 g huoneenlämpöiseen voihin ja sekoita.
Tee siitä kuvassa näkyvä pötkö kelmun sisään ja laita pakastimeen n. 15 min.
Kun täytevoi on pakastimessa, voit sillä aikaa kuoria muutaman rosamunda perunan ja 1 sipulin. Keitä ne suolalla 1 tl maustetussa vedessä pehmeäksi.
Leikkaa kanan rintafileet sivusuunnassa sen toiseen reunaan saakka, ei kuitenkaan läpipoikki. Nuiji leikatut fileet, niin saat niistä hieman ohuempia, jolloin ne on helpompi paketoida rullalle.Leikkaa täytevoista sopivan kokoisia paloja, jotka laitat fileiden sisään.
Paketoi filerullat vielä kelmuun ja laita ne pakkaseen.
Laita yhteen astiaan 1 dl vehnäjauhoja, johon sekoitat hieman mustapippuria ja suolaa. Toiseen astiaan riko 2 kanamunaa ja sekoita. Kolmanteen astiaan laita 1 dl korppujauhoja. Itse käytin japanilaista Pankoa, joka todella hyvä uppopaistamiseen.
Uppopaista kanarullia n. 1 min. rypsiöljyssä, tai kunnes pinta on kullanruskea.
Laita paistetut rullat uuniin 180 astetta. Uuniritilän alle on hyvä laittaa uunipelti, jonka päälle leivinpaperi. Sulanut rasva voi valua leivinpaperin päälle, eikä sotke uunia.
Pidä rullia uunissa n. 15 min.
Kun fileet ovat valmiit, anna niiden vielä vetäytyä n. 5 min. ennen tarjoilua.

Valuta perunoista keitinlientä talteen, jätä sitä pohjalle hieman muussaukseen.

Muusaa keitetyt perunat ja sipuli sähkövatkaimella, lisää kermaa ja keitinlientä sekä maun mukaan suolaa. Lisää nestettä varoen, ettei muusista tule liian löysää.
Tällaista siitä tuli ☺️

Write a comment

Comments: 0